blogg.SavannahSweden

blogg.SavannahSweden

About the blog

In here you can find pics and somewhat regular updates about us & the animals.

Dagbok för Hollys & Lords första kull

Om våra djurPosted by Natasja 2013-11-04 21:28:12


Valparna beräknas se dagens ljus i mitten av december 2013.

Båda föräldrarna är älskade, underbara, stolta och vackra. De har goda linjer och väldigt bra/utmärka utställningsresultat.

Båda har HD - negativ

Förväntad färg på valpar är svart/harlekin/mantel.

Redan nu kan eventuella intresserade höra av sig - gärna via epost:
alexandus@savannahsweden.se


Dräktighetskalendern för Holly börjar den: 2013/10/15


Första veckan:

15-18 oktober:

Parningen har gått jättefint.

Andra veckan:

Första veckan efter parningen hade Holly en enorm aptit som nu minskats markant och man måste nästan muta henne för att hon ska äta. Lite köttbullar? Ok kanske:)

Det märks även på Holly att hon gärna vill vara ifred från andra hundar. Sova tillsammans går fint men inte leka vilt. Hon ersätter det helst med att observera de andra bredvid mig och bli kliad, kliad, klappad och kramad. Hon har alltid varit jätte förtjust i beröring men nu vill hon ha det ännu mer och vilka underbara ögon - snälla mamma, bara en kram till! Man kan inte annat än älska dem för det dom är!

Vi har vägt Holly och hon väger 65 kg, vilket är nästan 10 kg mer än i somras då hon vägde 56 kg.


12 november

Det var precis innan veterinärbesöket som jag kände mig helt säker på att Holly är dräktig. Hon satt på soffan och man kunde se en liten, liten mage längst ner. När jag lagt handen på den satte Holly sig lite bekvämare för att det skulle vara enklare för mig att se den. Det verkade som att hon var stolt över att visa mig -"Titta den börjar sakta men säkert att växa!"

13 november


Idag har vi varit hos veterinären och nu det är bekräftad:) Holly är dräktig! Hennes vikt har gått ner lite grann till följd av hennes nu minskade aptit. Det märks på henne, maten åker "hiss" på henne efter hon har ätit. Mat smakar tydligen inte alltid bra när man är gravid?!

14 november

Lord och Holly fick massvis med gratulationer från alla och till och med en riktig god kvällsmat med nykokt kött. Mums! Dock var jag tvungen att börja mata Holly med sked för att hon åt inte det till en början.

Båda ser ut som ett riktigt par.


Man undrar om hundar verkligen kan förstå vad vi pratar om!? :)


Lord betedde sig överlyckligt och väldigt omtänksamt mot Holly hela dagen. Typ - "Jag ska bli pappa!!!" Undrar hur han kommer att bete sig när hans små valpar kommer att springa runt och tugga på hans svans och öron:) Kan nästan se det framför mig hur han sitter och suckar åt dem och väntar tålmodigt på att de ska plåga någon annan en liten stundsmiley

15 november

Yes, det fungerade att hjälpa tjejen att börja äta. Hon fick sin aptit tillbaks. Håller tummarna för att det håller i sig!
Tuttarna är större nu och lite rödare. Hon visar gärna sin lilla mage genom att ligga på rygg och vill bli klappad på magen. Hon är så underbar!


19 november

<3

23 november


Holly väger 67 kg, har bra aptit och är fortfarande pigg och glad & springer och leker med andra. Lite humorsvängningar och ett jättesug på köttbullarsmiley

Vi har startat förberedelserna för valphagen. Lite handlande, målande och byggande

Nu ska man bara vänta och vänta och vänta...

Undrar hela tiden på hur många valpar det finns därinne - spännande!
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.